ЈКП Комуналац Чачак

ЈКП Комуналац Чачак у условима ванредног стања се суочава са специфичним условима и динамиком рада.

Наше предузеће, односно РЈ “Чистоћа” у нормалним околностима ради 365 дана у години, односно распоред рада се односи на сваки дан у години, без обзира на викенде, празнике и слично.

Како актуелна ситуација подразумева забрану кретања, то се одразило и на динамику пражњења посуда за одлагање смећа, па наше колеге све посуде испразне већ суботом поподне.

Као последица забране кретања преко викенда јавља се знатно повећана количина отпада, првог дана након истека “полицијског сата”.

То су  количине отпада, за преко 40% веће него и нормалном околностима. Ради се о количинама од преко 170 тона отпада, које је потребно и депоновати на трансфер станицу, где такође постоји капацитет и динамика одвожења прикупљеног смећа на регионалну депонију “Дубоко”

Наши суграђани, као резултат овакве ситуације могу приметити препуне контејнере првог дана по викенду, након истека “полицијског сата”, а наша РЈ „Чистоћа“ сe појачним капацитетом  труди да што пре услуга буде извршена, што подразумева понедељком најмање две додатне екипе на терену по смени.

Као илустрацију дајемо податак да смо само данас у понедељак 27. априла, до 14 часова три пута празнили Љубић кеј, два пута Авенију, дакле незапамћене количине отпада већ трећи викенд за редом

Апелујемо на суграђане да се потруде да на правилан начин одлажу своје смеће, да избегавају бацање смећа у већ пун контејнер, да потраже први празнији, да картонску амбалажу спакују, односно пресују приликом одлагања, да се што је могуће више суздрже од великог спремања домаћинстава, што за последицу има кабасти отпад, као и да замолимо за разумевање и стрпљење, јер ће сигурно све посуде, у току дана бити испражњене.

Подсећамо суграђане да, као и увек, само заједничким напорима можемо град одржати чистим, што нам је свима у интересу.

Ваш ЈКП Комуналац #ОстаниКодКуће