ЈКП Комуналац Чачак

Нови корак ка ефикаснијем управљању отпадом на Авенији липа

У циљу унапређења система управљања отпадом, ЈКП”Комуналац” Чачак поставило четири нова подземна контејнера на локацији Авеније Липа, у улици Булевар Вука Караџића, недалеко од броја 104.

avenija-podzemni (8)

Поред побољшања естетике урбаног простора, будући да су сакривени испод површине земље, чиме се побољшава визуелни изглед, битно се смањује присуство непријатних мириса и ефикасније се управља отпадом, нарочито имајући у виду чињеницу да је ова локација изузетно фрекфентна.

Четири нова подземна контејнера су капацитета од по три кубна метра, од којих су два намењена за мокри отпад, а два за одлагање сувог отпада. Овај систем омогућава ефикасно раздвајање различитих врста отпада, доприносећи одрживијем приступу управљања ресурсима кроз смањивање потребе за честим пражњење, заваљујући већем капацитету контејнера.

Опредељење ЈКП “Комуналац” Чачак је да прошири овај систем на што више локација у граду, са циљем стварања одрживог и ефикасног модела управљања отпадом.
Овакве иницијативе не само да доприносе чистијем окружењу већ и подстичу грађане на одговорно поступање с отпадом, чиме се гради свест о важности очувања животне средине.
Подземни контејнери представљају корак напред ка модернизацији система управљања отпадом у Чачку, пратећи савремене стандарде одрживости и унапређујући квалитет живота у граду.