cover

Машине помажу у одржавању чистоће града

Као једна од основних делатности нашег предузећа, чишћење и прање улица и тротоара, односно јавних површина, је свакако веома важно у свакодневном животу града.

Р.Ј. „Јавна хигијена“ која послује у оквиру ЈКП „Комуналац“ по утврђеном плану и програму свакодневно ради на одржавању јавних површина, а при том се користе савремена средства у виду специјализованих комуналних возила, цистерни, усисивача и чистилица. 

Овога пута представићемо два средства за усисавање, односно чишћење јавних  површина.

Усисивач – чистилица ЕRCO

условно речено, ручни усисивач – чистилица који у комбинацији усисног левка и четке  купи и усисава нечистоће са површина улица и тротоара. Овај усисивач умногоме доприноси брзини и квалитету чишћења тротоара односно сливних површина између тротоара и улице, у комбинацији са класичним чишћењем метлом, на чему су наши радници и ангажовани и раде у групама.

Возило усисивач-чистилица

Возило усисивач – чистилица са млазницама у једном пролазу може покупити прљавштину, лишће, паприни отпад, стакло, метале и друге отпадне материјале који се нађу на улици. При том очишћену површину опере млазницама, тако да је чишћена провршина детаљно очишћена и опрана, што касније доприноси ефикасности прања улица класичним цистернама.

Tags: No tags

Comments are closed.