ЈКП Комуналац Чачак

ЈКП “КОМУНАЛАЦ” ЧАЧАК - НЕ УБАЦУЈТЕ ЖАР У КОНТЕЈНЕРЕ ЗА СМЕЋЕ

ЈКП “Комуналац” Чачак реализује програм замене класичних контејнера за одлагање смећа сетом подземних контејнера, који својим габаритима и капацитетом умногоме штеде на простору који заузимају, а неколико пута повећавају капацитет смећа за одлагање.

 

Ови контејнери углавном иду у пару, а намењени су за одвојено одлагање сувог, односно мокрог отпада.

На сваком подземном контејнеру јасно је означено за коју врсту смећа је намењен, као и шта није дозвољено убацивати у њега.  

 

Циљ је да се у наредном периоду добар део града покрије овим контејнерима.

 

Како би овај систем одлагања смећа заживео и дао резултате, потребно је ангажовање и добра воља корисника услуга у виду придржавања утвђених правила за коришћење подземних контејнера.

 

Између осталог, јасно је наглашено да је СТРОГО ЗАБРАЊАНО убацивање жара у подземни контејенер, јер се паљењем посуде, поред велике материјалне штете, доводе у опасности и околни објекти, пролазници, аутомобили, а процес вршења услуге се одлаже до замене контејнерске вреће.

Запаљени контејнери у центру града

Само у једном дану су изгорела два контејнера 

Причињена је велика материјална штета

Оно на шта не можемо да утичемо, можемо само да укажемо, је вандалско понашање, недостатак кућног васпитања и недостатак осећаја за живот у заједници. Ми, као и већина наших суграђана не можемо да схватимо какво задовољство представља иживљавати се над заједничком имовином, нарочито над једним обичним контејеном, који има једну потпуно прозаичну улогу.

У данима новогодишњих празника, група младића је убацила петарду у подземни контејнер код “Халкбанке”. Врећа подземног контејнера је изгорела, начињена велика материјална штета, околни објекти били у опасности…………….ЗАШТО?

 

Надзорне камере су снимиле ову групу младића, објављујемо видео снимак како би указали и осудили овај вандализам, а апелујемо на суграђане да и они својом осудом утичу на спречавање овако неразумног понашања.

Наравно, ми смо направили пријаву против ове групе младића и снимак доставили надлежним органима, уз наду да ће бити пронађени и адекватно кажњени.