ЈКП Комуналац Чачак

Много пута до сада смо, што и јесте део нашег посла, апеловали, указивали и на разне начине објашњавали потребу за правилним и наменским коришћењем посуда за одлагање смећа, са циљем комплетирања процеса изношења и депоновања смећа на најефикаснији начин, а у интересу свих нас.

 

Велика већина наших суграђана се придржава правила у вези одлагања кућног и осталог отпада, што указује на одговорно понашање и развијену свест живота у заједници, а на основу прописаних правила преточених у законе и прописе.

Оно што као изузетак чини правило је и понашање неодговрних појединаца, који свесно или несвесно крше ова правила и свима нама отежавају нормално функционисање. Мотиви за такво понашање у сразни: од незнања до бахатог односа према заједничкој имовини и вандалског деловања.

 

У прилици смо да сведочимо и једном правом ПРЕКРШАЈУ СА ПРЕДУМИШЉАЈЕМ. Дакле не ради се о незнању, вандалском или бахатом понашању, већ једном врло свесном кршењу закона.

 

Локација је Спомен парк, некако згодна за иживљавање појединаца, у овом случају наш суграђанин је, апсолутно свестан да крши закон, у контејнер убацио отпад животињског порекла.

 

Сакривање садржаја баченог отпада

Да је свестан да чини прекршај говори чињеница да је садржај отпада покушао да сакрије пребацивањем парчета катрона изнад, значи упознат са положајем камере видеонадзора. На констатацију комуналног полицајца да је ухваћен да делу, бранио се како овај нема доказ, јер наводно садржај баченог отпада се не види на снимку.

Снимак камере видеоклопке

На овакво флагрантно кршења закона, морамо сви реаговати, јавно осудити и жестоко санкционисати, на крају све учинити да овакви поступци буду што ређи.

Напомињемо да је одлагање отпада животињског порекла регулисано позитивним законским прописима

Зашто је важно правилно поступати са споредним животињскимппроизводима, како се то правилно чини, шта су опасности уколико то не чинимо? Погледајте у овој краткој анимацији.

Третирање анималног отпада