ЈКП Комуналац Чачак

ЈКП "Комуналац" на међународној конференцији у Скопју

У Скопју, у организацији удружења комуналних предузећа из Северне Македоније АДКОМ, 18 и 19-тог октобра  ове године, у Скопју се одржава Међународна конфреренција под називом “Комуналне услуге у паметним градовима”.

Циљ Конференције, којој присуствује 250 учесника и 22 компаније, је да стручњаци у овом пољу започну дебату о темама које представљају изазов за сва модерна ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА која теже да буду део нове ере и успешно имплементирају идеју “паметних градова” и да се утврде као “партнери грађанима”.

Услуге комуналних предузећа у Републици Северна Македонија, као и у Републици Србији обављају Јавна комунална предузећа (ЈКП). Квалитет њихових услуга има велики утицај на квалитет свакодневног живота грађана. Како би се побољшао квалитет комуналних услуга, Јавни сектор, општине и градови морају радити на модернизацији јавних комуналних предузећа као делу стратегије развоја.

Размена искустава између колега из сектора комуналних услуга и неопходност инвестиција у знање и развој капацитета намеће потребу за организовањем стручних дебата и конференција које отварају дискусије о доступним техничким решењима и деле стечена искуства из прошлости кроз искуства регионалних и међународних стручњака из сектора комуналних услуга.