ЈКП Комуналац Чачак

Настављамо акцију ОД-ВА-ЈА-МО

У оквиру акције ОД-ВА-ЈА-МО, пројекта одвајања кућног отпада, покренутог од Министрства заштите животне средине Републике Србије, а уз подршку Европске Уније и Шведске, данас смо на градском тргу поставили штанд на коме су изложене канте и контејнери за одвајање кућног отпада, а делили смо едукативни материјал и кесе за прикупљање кућног отпада.

Одлична реакција пролазника и посетиоца штанда је потврдила добар правац у коме се креће ова акција, имајући у виду заинтересованост наших суграђана за правилно посутпање са отпадом у одвајању.

 

Подсећамо да је акција у току, да је до сада подељено око 40 плавих и жутих контејнера, намењених зградама колективног становања, а да су наши радници на терену поделили око 4.000 плавих канти за суви кућни отпад.

Наши радници подељени у тимове, достављају канте домаћинствима који су код нас евидентирани као корисници услуга и упознају их са врстама отпада намењених за ове канте, као и за правилно одлагање отпада у њих. Сви корисници услуга који су добили канту, су унапред обавештени о динамици пражњења канти.

Обавезно се дели едукативни материјал који упознаје наше суграђане са правилним поступањем са кућним отпадом.